We the tiny house people

De hele “tiny hous movement (THM)” is echt ‘hot’ momenteel. Ik heb van allerlei kanten reacties gekregen op mijn blog over klein wonen met kinderen en over de kleine huizen op wielen. Leuk is dat. Ook kreeg ik de tip om te kijken naar de documentaire “We the tiny house people” gemaat door de Amerikaanse Kirsten Dirksen.

Zij kwam er achter dat er steeds meer mensen kiezen voor klein wonen en zocht deze mensen op in hun ‘tiny houses’. Soms zijn ze echt heel “tiny’ bijvoorbeeld 10 m2. Soms zijn ze ietsje groter maar altijd moet er op een handige manier worden omgegaan met de ruimte die er is. Ze filmt huizen in Amerika maar ook in Frankrijk en Spanje.

De documentaire is heel leuk, zeker als je nieuwsgierig bent aangelegd zoals ik en het leuk vindt om in mensen hun huizen te kijken. Vooral de grotwoning in Frankrijk en de woonboten in San Fransisco vond ik helemaal te gek.

imagesToch ook nog een klein puntje van kritiek: Je kan je gaan ergeren aan hoe blij al deze ‘tiny house people’ zijn met zichzelf en hun zelfbedachte huizen. Ze wonen daar allemaal uit vrije wil en zeggen dat het met geld niets te maken heeft maar dat het een nieuwe manier is van “simpel leven. Dat geloof ik ook wel maar er wordt dan totaal aan voorbij gegaan dat er ook mensen zijn die niet uit vrije wil in een klein hutje wonen.

 

Zoals Tobias het verwoordde: Uiteindelijk wonen deze mensen gewoon in een soort van bushokje.

Je kan de documentaire gewoon vinden op You Tube of hier de link openen. Zeker leuker dan een avondje gewone televisie en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me a.u.b. weten.

 

 

Eén reactie

  1. Ik dacht: “huh, zo leef ik al jaren”. Weinig uitgeven aan wonen, dan hoef ik minder inkomsten te hebben, kan ik minder werken en meer genieten en vrijheid. Het gaat dus niet zozeer om tiny maar wel om goedkoop. En dan zie ik al die hardwerkende tweeverdieners en begrijp ik niet waarom ze dat niet ook doen. Veeeel leuker en slimmer om tiny (lees bescheiden) te leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s