Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Veel dingen die vroeger een succes waren, zijn dat bij de kinderen van nu ook nog (of weer). Denk maar aan Star Wars, Maya de Bij of alle karakters uit de Donald Duck. En nu is ook Snoopy weer terug.

In mijn jeugd was Snoopy ook al enorm populair. Ik had verschillende dingen van Snoopy en was vooral heel erg dol op mijn Snoopy-trui, die ik gedragen heb tot hij van versletenheid bijna uit elkaar viel. Bij de VPRO zonden ze de tekenfilm ” De Charlie Brown en Snoopy Show” uit.

De strip en de serie gaan over Charly Brown, een altijd tobbend maar innemend jongetje van ongeveer 6 jaar oud. Hij wint nooit met honkbal en het lukt hem maar niet een vlieger op te laten, toch blijft hij het keer op keer proberen. Zijn hond Snoopy heeft een grenzeloze fantasie, ligt graag bovenop zijn hondenhok en is bevriend met het vogeltje Woodstock. Charlie heeft een jonger zusje, Sally. Dan is er nog Lucy, een meisje dat iedereen gevraagd of ongevraagd goede raad geeft en haar jongere broertje, Linus. Een ander vriendje van Charlie is Schroeder, die het liefst Beethoven op zijn piano speelt. Andere figuren zijn de vriendinnetjes Peppermint Patty en Marcie.

En nu is er dus weer een nieuwe Snoopy- film. Wij zijn er op 1e kerstdag naar toe gegaan met alle vrouwen en kinderen uit de familie Stam, zodat de mannen rustig het kerstdiner konden koken.

Zoals je in de trailer kan zien gaat de film over Charly Brown die verliefd wordt op een nieuw meisje in de klas en van alles probeert om haar voor zich te winnen. En dat is nou ook net wat ik kan bedenken als enige minpuntje van de film: Hij is bedoeld voor jonge kinderen (tussen de 4 en de 8 lijkt mij de beste leeftijd) maar die vinden verliefdheid meestal nog helemaal niet zo interessant.

Toch vonden de kinderen het ook een hele leuke film. hij is erg goed getekend, er zitten heel veel grapjes in en het tempo is goed. Naast dit verhaal is er ook nog een verhaal dat Snoopy zelf verzint over dat zijn hondenhok een vliegtuig is waarmee hij door de lucht scheert en vecht tegen een ander vliegtuig “de rode baron” om het vrouwelijke hondje te redden waar hij verliefd op is.

 

De tip voor de tweede week van de kerstvakantie is dus: heb je kinderen of kleinkinderen, buurkinderen of neefjes of nichtjes tussen de 4 en de 10, neem ze mee naar Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film.

 

daar zitten ze dan…. te genieten van de film

 

2 reacties

  1. Ik denk dat Snoopy nooit weg is geweest, Snoopy is altijd wel geweest, alleen de film wist ik niet, ontzettend leuk, ik wacht wel tot deze op tv komt of op netflix of zo 😉

    X

    Like

  2. Toen ik een klein manneke was, was Snoopy vrij populair, ik was er zot van en plots kon je er niets meer over vinden. Blij dat ze nu de nieuwe film hebben en dat ze de reeksen die vroeger op tv te zien waren, nu op DVD uitbrengen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s