Kerstsferen

Het kan aan mij liggen maar ik heb het idee dat het kerstfeest elk jaar grootser wordt gevierd hier in Nederland. We apen gewoon Amerika een beetje na, net als met Valentijnsdag en Halloween. Is dat erg? Ik vind (in het geval van kerst dan) van niet. Maar Je hebt echt een probleem als je niet van kerst vieren houdt.

hologram- kerstboom in de hal van het Rijksmuseum.

In de winkel draaien ze de hele dag kerstliedjes, als je dan weer op straat komt is die uitbundig versiert met heel veel kerstverlichting. Kom je thuis, liggen de kerstkaarten op de mat Facebook lijkt 1 grote kerstwens te zijnen als je de tv of radio aandoet is het ook allemaal kerst wat de klok  slaat.

Ook op school stond de afgelopen twee weken al alles in het teken van kerst. Zodra Sint geweest is komt de kerstversiering tevoorschijn.

De dagen na het versieren van de klas ben je in de klas vooral bezig met kerstknutsels maken, kerstliedjes zingen en aanleren, kerstfilmpjes kijken op het Digibord en kerstverhalen vertellen. Het grote hoogtepunt is dan het kerstdiner de avond voordat de vakantie begint.

Louis en Ole klaar voor het kerstdiner.

Na het kerstdiner met de kinderen had ik ook nog kerstborrel met collega’s die eindigde in een halfleeg café om 01.00 uur waar we werden getrakteerd op een spontaan optreden van een vrouw op viool en een man die heel hoog kon zingen (een castraat noem je dat geloof ik) die heel mooi stille nacht zong in een Slavische taal. Nou dat was wel heel kerstig. Jammer genoeg heb ik er geen filmpje van gemaakt want was echt bijzonder.

Gister ging ik met Louis en Ole naar de kinderdag van de kerk in de Pijp. Ik ben niet gelovig maar vind het met kerst zo aandoenlijk en leuk om daar naar toe te gaan. De jongens mochten rijden op een ezel.

  
Ze mochten zich verkleden als herder en ezel.

En het kerstverhaal werdt natuurlijk vertelt.

Ook konden ze nog kerstliedjes zingen bij de vleugel, kaarsen maken, cavia’s aaien, een levende kerststal bekijken en kerstkaarten knutselen.

‘S avonds gingen we eten bij Klaas en Sandra en Tijn in een heel mooi kerstig versierd huis met veel lekker eten. Was heel gezellig en ook de kinderen vonden het echt leuk.


Vandaag kwamen de ouders van Tobias op bezoek. Daarvoor hadden we een lekkere appeltaart gebakken. Hopelijk zie je de kerstster in de taart.


We brachten ze een stukje weg want ze gingen naar het toneel. Op het Museumplein was een kerstmarkt en schaatsbaan met natuurlijk alleen maar kerstmissen en heel veel toeristen (Waar zou de mevrouw die toevallig op mijn foto staat vandaan komen?).

Echt heel veel kerst dus. En dan duurt het nog bijna een week voordat het echt kerst is.

Dus ik hoop maar dat iedereen van de alom vertegenwoordigheid van kerst kan genieten want het lijkt me wel heel moeilijk je er volledig voor af te sluiten.

Eén reactie

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er weinig van mee gekregen heb allemaal, hier in de straat alleen al of om mij heen zie ik telkens minder kerst juist, vooral in de tuinen niet, of op de balkons, dat was jaren terug wel anders. Duidelijk de armoede zichtbaar? Geen idee hoor, zomaar een gedachte voor Almere.

    Zelf let ik er niet zo op onderweg, maar goed ik zit dan ook niet in het grote centrum of zo, dus geen idee wat zich daar afspeelt.

    Leuk van de ezel en het stuk, dat deed ik vroeger ook, ook al zijn wij ongelovige thomassen, altijd fijn om je kind algemene kennis op een leuke manier mee te geven 😀

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s