Sinterklaasdagboek 4

Voor mijn blog had ik deze week even geen tijd ook al had ik deze makkelijke dagboekvorm bedacht. Maar vandaag kon ik het even bijwerken dus hier een verslag van de hele sinterklaasweek.

 Maandag 30 november

22.58 uur: hele dag niet geschreven. Was erg druk op school. Kinderen zijn opgewonden en we konden de hele dag niet naar buiten. Veel geknutseld. Maar dat maakte het voor mezelf ook een stuk drukker want je moet daarbij ook nog wel veel helpen bij de kleuters.

Net sinterklaascadeautjes gekocht via internet. Onder andere een wekker voor de kinderen van een schaap die zijn oogjes open doet als je uit bed mag en een kleurenklok die van kleur veranderd in de ochtend. Hopelijk helpt het want vanochtend was het weer 05.35 uur.

Ole ligt de hele tijd te hoesten in zijn bed. Hoop vurig dat hij niet ziek wordt.

Dinsdag 1 december

12.08 uur: weer niet buiten gespeeld met de kinderen. Het was droog maar niet meer toen ik eindelijk zover was. Ook nog vijf opdeelkinderen erbij omdat een collega vanochtend een auto- ongeluk had gehad (niet echt ernstig gelukkig). Mijn stagiair heeft pepernoten met ze gebakken. Zijn goed gelukt.

20.22 uur: ik ga even naar Louis die in zijn bed ligt en niet kan slapen.     Hij zegt: “Ik voel me net een robot die al een hele tijd geen olie heeft gehad”.  Oh, zeg ik, hoezo dan? Ik heb de hele tijd op deze arm gelegen en nu voelt het alsof er allemaal stuiterballen in mijn vingers zitten” zegt hij.  Hij kan zich goed uitdrukken, die Louis.

Tobias en ik gaan nu fijn naar Wolf Hall kijken via uitzendinggemist.nl. Dit is een historische serie (en eigenlijk een boek) over Thomas Cromwell die als adviseur van de koning steeds meer macht krijgt aan het hof van Henry de 8e. Ik heb er zin in.

Woensdag 2 december

13.08 uur: Fijn dat het woensdag is. De ochtend ging goed: Sinterklaasjournaal, pietengym, pauzehapje, voorlezen, werken (vooral knutselen eigenlijk) en buiten spelen. Ik moet eigenlijk tot half vijf op school blijven maar dat ga ik vandaag niet doen. We gaan zo naar Sinterklaas in de Cinetol-bibliotheek.

je gelooft het bijna niet, maar dit gebouw staat midden in de Pijp in Amsterdam

17.25 uur: In de bibliotheek gingen de kinderen eerst een pietenmuts maken samen met zo’n twintig andere (vooral Turkse en Marokaanse kinderen uit de Diamantbuurt). Toen moesten we nog een half uur wachten op de komst van de Sint. Tobias en Louis gingen even een verjaarscadeautje kopen voor een vriendje van Louis en hij wilde ook van zijn eigen zakgeld Lego kopen. We probeerden het hem nog uit zijn hoofd te praten. Doe dat nou niet in Sinterklaastijd, zeiden we, maar hij wilde het persee. Ole en ik bleven in de bieb en lazen boekjes. Daarna gingen we zingen tot Sinterklaas kwam.

Sinterklaas was ongeveer 28 en leek niet zo veel op de “echte” sinterklaas. Ook zakte zijn snor tijdens het voorlezen de hele tijd  naar beneden. maar dat maakte Ole en Louis niets uit. Louis riep nog wel: hij heeft zijn ring weer! terwijl hij die ’s avonds in het Sinterklaasjournaal nog kwijt was. maar ze vonden het leuk en wilde graag met hem op de foto.


We gingen wat drinken bij het nieuwe Cinetol- cafe naast de bibiotheek. We wilden allebei niet naar huis vanwege de steiger voor ons huis. Het ziet er binnen echt heel ongezellig uit, zo half donker en daar is bijna niet tegenop te lichten. Ook zie je de hele tijd mannen heen en weer lopen.  In het café bouwde Louis zijn lego en Ole speelde op de grond en praatte met de vaste gasten aan de bar

  
Donderdag 3 december

13.12 uur:  Net de laatste Sinterklaas inkopen gedaan. Nu nog de gedichten maken. Ik wil namelijk wel graag aan mijn kinderen meegeven dat gedichten bij Sinterklaas horen. Gisteravond heb ik er trouwens al twee gemaakt.

21.46 uur: Ik ga zo maar eens naar bed. Morgenochtend is “de grote dag op school en ik moet er al om zeven uur zijn om de sint en de pieten en de sminck-ers binnen te laten en andere voorbereidende werkzaamheden te verichten.

Vrijdag 4 december

17.30 uur: de dag zit erop. Alles goed gegaan. Om kwart over acht verzamelde alle kinderen zich op het plein. Al snel kwam Sinterklaas maar hij miste een piet. Die bleek op het dak te zitten maar hij durfde er niet meer af. Dus moest de brandweer komen om hem van het dak te halen.

   Ole was verkleed als Americo, het paard.

 In de klas deden we spelletjes en pakten cadeautjes uit. Ook kwam Sinterklaas nog even bij ons op bezoek (altijd erg indrukwekkend). De laatste drie kwartier gingen we buitenspelen😉.

Na school ruimde ik samen met mijn stagiair alles op en versierde de klas met kerstlampjes. Nu al 7 snoeren, maar nog niet genoeg. De hele klas moet ermee verlicht kunnen worden bij het kerstdiner.

Toen we om drie uur klaar waten bleken er boven al een paar collega’s te zijn begonnen met onze vrijdagmiddagborrel. Ha fijn, een legitieme reden om lekker vroeg aan de drank te gaan. Ik drink 2 biertjes en was nog op tijd om Ole om 5 uur op te halen bij een vriendje. Tobias en Louis waren naar de film.

Zaterdag 5 december

22.03 uur: Pakjesavond was een groot succes. De kinderen  waren heel vrolijk en overal erg blij mee.

We gingen vroeg eten en om 18.20 werd er hard geklopt. Handig dat we een stijger voor en achter ons huis hebben staan want Sinterklaas had daar alle cadeautjes op gezet.

Na het uitpakken van de cadeau’s mochten ze nog lekker opblijven en spelen met hun nieuwe cadeaus en toch lagen ze om half negen in bed en konden wij Downton Abbey kijken.

 Zondag 6 december

20.14 uur: heel rustig dagje. Beetje uitgeslapen, buiten gespeeld, gewandeld met Tobias en Ole op zijn loopfiets. Louis had een verjaarsfeesten in de Amsterdam Arena. Op naar de kerst.

Eén reactie

  1. Ja dit zijn de drukke weken, en wat handig toch nu inderdaad, die steiger voor jullie huis, hahaha En jij kijkt net die twee series die ik ook kijk, Wolf Hall dus en Downton Abbey, ik loop dankzij mijn verjaardag even achter, maar dat is niet erg, ik neem het op namelijk en dat blijft een jaar staan, dus alle tijd om ergens terug of verder te kijken 😀

    Ik wens je alvast heel veel sterkte toe, vooral op je werk, voor de kerst!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s