Dagboek van een kleuterjuf in Sinterklaastijd 3

De titel is niet helemaal goed gekozen want deze blog gaat alleen maar over mijn weekend in Alkmaar bij mijn schoonfamilie. Maar het is wel een dagboek en ook erg sinterklazig.

Zaterdag 28 november

12.08 uur: Jan en ik gaan met de kinderen naar het Grote Pietenhuis in Bergen. Dit keer wonen de pieten in het bos, dus de wandeling erheen is mooi

 Sinterklaas kiest niet het eerste het beste huis uit om in te gaan wonen.

 Daar aangekomen moeten de kinderen eerst hun pietendiploma halen door allerlei oefeningen te doen (cadeautjes door de schoorsteen gooien, over een dak lopen en paardrijden)

 Dan gaan ze pepernoten maken.

 Daarna gingen we op audiëntie bij de Sint himself.

 En we bekenen het hele pietenhuis.

  

16.35 uur: Sinterklaas is hier net langs geweest. Er lag een brief in de bus dat Piet alvast wat cadeautjes had gebracht omdat Oma jarig was maar dat ze kwijt waren geraakt. Aan de zak zat wel een touw, stond er. Iedereen rende door het huis op zoek naar een touw. Dat vonden ze op zolder maar ging het raam uit. Weer naar beneden en naar buiten dus. Na lang zoeken kwamen ze uiteindelijk in de schuur terecht waar voor ieder kind een cadeau stond.

Voor Louis en Kolja LEGO, voor Lovias roze prinsessenjurk met vleugels en Hello Kitty- rolschaatsen en voor Ole playmobiel.

 Iedereen is nu lekker aan het spelen/ bouwen. Wij gaan aan de drank.

18.25 uur: we eten zuurkool met eend (en aardappels, worst en spek). Sil en Tobias hebben gekookt.

Zondag 29 November:

02.07 uur: Ik lig nu net pas in mijn bed. Na het eten en het naar bed brengen van de kinderen, fietsten Tobias en ik door de stromende regen naar Sil en Andrea. Daar keken we naar Downton Abbey, gingen klaverjassen en plaatjes draaien en dan raden wie het was. En natuurlijk veel praten en lachen. Onder andere om dit liedje.

21.17 uur: Ik zit achter de computer dit alles op te schrijven. Buiten stormt het behoorlijk en de stijger die tegen ons huis staat rammelt heen en weer.

Heel rustig dagje gehad vandaag. Was natuurlijk ook wat katerig van gisteren, al viel dat ook wel weer mee. De jongens hebben de hele dag heel zoet met hun nieuwe speelgoed gespeeld. Eerst in Alkmaar en later weer in Amsterdam. We werden met de auto naar huis gebracht. Heerlijke verwennerij.

Straks op tijd naar bed, maar nu eerst nog even op zoek naar een leuke sinterklaasknutsel op Pinterest voor morgen op school.

Hele andere vraag: Wie woont er trouwens in Polen die dit leest? Daar ben ik heel benieuwd naar.

wordt vervolgd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s