Dagboek van een kleuterjuf in Sinterklaastijd 2

Donderdag 26 november

13.23 uur:  Tobias en en ik komen net terug van ons rondje Pijp. We kijken naar mogelijke sinterklaascadeau’s bij onder andere de Intertoys, de Bart Smidt, Casperle en de Kinderfeestwinkel en zien heel veel leuke cadeaus. Ingewikkeld want ik wil ze ook niet teveel verwennen.

  Pakjesavond vieren wij in Amsterdam maar ook al een klein beetje dit weekend in Alkmaar. Daarvoor kochten we nu al twee flinke  cadeau’s: een grote doos LEGO  voor Louis en playmobiel voor Ole.

 

13.54 uur: ze beginnen zo met het bouwen van de stijger voor ons huis. We hebben de gordijnen maar vast dichtgedaan want gaan nu even een middagdutje doen.16.35 uur: Ole en Louis van school gehaald. Louis ging bij een vriendje spelen. Met Ole nog een tijdje op het schoolplein gespeeld en gekletst met de moeders. Nu een potje rummicub met tobias tijdens het koken. Straks Louis weer ophalen.

23.15 uur: tobias en ik praten over wanneer we Louis gaan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Van een collega hoorde ik dat zij het hun kinderen vertelde in de zomer dat ze naar groep 5 gingen. In de zomer komt het minder hard aan want dan is de volgende 5 december nog ver weg en als je 8 bent moet je toch wel weten dat het allemaal “1 grote leugen” is. Maarja hoe zal hij het oppikken en zou hij het ons kwalijk nemen? Je kan ook wachten tot hij er zelf mee komt. Maar is dat niet een beetje laf? Ik ben er nog niet uit wat wijsheid is in deze. Hoor graag hoe anderen dat aangepakt hebben.

Vrijdag 27 november

06.54 uur: De knuffels zitten niet meer in de twee schoentjes die bij onze schoorsteenmantel staan. Er zitten minipizza’s in van snoep en heel veel pepernoten. Louis en Ole schreeuwen een paar keer “dank je Sinterklaasje” en vragen dan of ze hem al op mogen eten. Nee, is het antwoord, het is nog niet eens zeven uur. Louis heeft toch al een stukje opgegeten. Ik snap ook wel weer dat hij de verleiding niet kon weerstaan.

09.12 uur: Ole’s vriend Lupe komt spelen. Ole wil met de knuffels en Lupe met de trein. Uiteindelijk doen ze allebei waar ze zelf zin in hebben maar ze zijn erg blij en tevreden.

14.45 uur: straks worden we opgehaald door Anja (de moeder van tobias), dan halen we Louis van school en gaan naar Alkmaar. Gelukkig maar want de stijger is af en het is behoorlijk donker en ongezellig binnen.

 Wij wonen daar boven waar het zeil dikker is en minder licht door laat. Behoorlijk troosteloos.

18.14 uur: Net gezellig geborreld hier in Alkmaar. De kinderen speelden boven en kwamen ook nog even een voorstelling geven over een ridder en een prinses.

 Sil, Andrea, Kolja en Lovis zijn nu weg en iedereen is aan het chillen/ wachten tot we gaan eten.

20.18 uur: de kinderen liggen boven te slapen. Wij gaan gezellig Twee voor Twaalf kijken.

Wordt vervolg

3 reacties

 1. Ja hoe vertel je het, hier heb ik het nooit hoeven te vertellen, ze kwam er zelf wel achter en op welke leeftijd? Pffffff geen idee, tot ze er zelf achter kwam, hahaha dat zal met 9 of 10 jaar geweest zijn, op school, ze puzzelde het zelf in elkaar. Dat was bij mij ook zo, overigens heeft mijn moeder mij het wel proberen te vertellen, ik werd schijnbaar kwaad, ik weet het ook niet meer overigens. En geloofde mijn moeder niet! Ik moest toch bij sint op schoot elk jaar, kreeg een extra kadootje! En ga zo maar door, maar dat komt ook, omdat ik zelf op 6 dec. jarig ben dus werd daar iets extra’s voor gedaan…

  Zelfs toen we lootjes trokken op school en wij surprises zelf gingen maken thuis, geloofde ik nog… pas een ruim jaar later viel het kwartje bij mij… hahaha Mijn moeder is er dus maar mee doorgegaan met hoop op zegen in haar hoofd. 😉 Dat was met 10 jaar…

  X

  Like

  • Ja dat zit ik ook te overwegen: wachten tot hij er vanzelf achter komt. Maar het voelt niet goed meer om erover te liegen nu . Daar heb ik met jongere kinderen helemaal geen moeite mee. Maar Louis is in zijn hart een wetenschapper. Die wil van alles weten hoe het zit. En dan voelt het verkeerd om niet de waarheid te zeggen.
   Maar mijn vriend en ik zijn het er ook niet helemaal over eens. Hij vind het jammer als we hem het geloof nu al ontnemen.

   Geliked door 1 persoon

   • Waarom voelt dat niet goed, als hij de wetenschapper laat spreken, dan komt hij toch vanzelf met vragen, en dan is het toch vroeg genoeg om hem de waarheid te vertellen? Zo is het uiteindelijk bij ons ook gegaan, de wetenschapster in mij ging puzzelen en ik ging vragen stellen, mijn moeder zwaar opgelucht heeft mij toen direct het ware verhaal vertelt, Bisschop, Mira.. Turkije naar Spanje.. bla, en dat nog zonder internet dus niet eens echte goede verhalen over te vinden 😉 Nu kun je zo internet erbij pakken. 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s