dagboek van een kleuterjuf in Sinterklaastijd 1

maandag 23 november

05.51 uur: Ik hoor deuren slaan en daar komt Ole binnen. In zijn pyama met Waf in zijn hand. O nee, denk ik,   Alweer!. Hij gaat nu niet meer slapen. Als ik hem terug leg wordt Louis ook wakker. Als ik hem naast me leg slaap ik zelf niet meer. Dan maar voor de televisie. Nickelodeon zend volgens mij de hele nacht uit. Peppa Big is bezig. Ik slaap ook niet meer (ons bed staat in de woonkamer) maar blijf zo lang mogelijk liggen. wel tot 06.30 uur

13.45 uur: Morgen ga ik met mijn klas naar het scheepvaartmuseum. Na een leuk kringgesprek over dieren op schepen (daar gaat de les over) maken de kinderen tekeningen van een dier op een boot. Heel veel zijn er heel leuk.

br pieter

josIMG_5957

Maar mijn ingewikkeldste leerling laat mij zijn tekening zien. De boot is aan het zinken. Waar zijn de dieren? vraag ik. “die zijn allemaal verdronken” zegt hij. En dan ben je 5 jaar.

IMG_5954

17.08 uur: Ik zit nu al vanaf 15.30 uur aan zo’n klein kleutertafetje achter de computer. Vul de ‘signaleringslijst beginnende geletterdheid” in. Moet voor elk kind. zijn ongeveer 30 vragen. Dat bedoelen ze nou met de administratie in onderwijsland. Ik wil heel graag naar huis want de verwarming  doet het niet en ik heb het echt koud. maar ik maak het af en ben daar erg tevreden over.

22.30 uur: Ik ging eigenlijk Sinterklaascadeau’s zoeken op internet maar viel tegelijk ook in de nieuwe tv-serie “Volgens Jacqueline”. Een erg goede serie die het vervolg is van “Volgens Robert” met in de hoofdrol Jacqueline Blom, een actrice die ik erg goed vind.

Dinsdag 24 november.

08.15 uur: Zo, wat is het een K- weer vandaag. Een hele koude wind en dan ook nog flink veel regen. Ik stapte vanochtend met mijn verkeerde been uit bed, want de jongens waren weer veel te vroeg wakker en kwamen mij wakker maken en druk doen in de kamer. Volgens mij waren ze wel geschrokken van mijn reactie want daarna waren ze zo lief voor me, dat het snel weer over was.

09.00 uur: We gingen in de stromende regen naar de bus die ons naar het Scheepvaartmuseum zou brengen. De kinderen vinden het enig: een stadsbus helemaal voor ons. In de bus wordt ik geïnterviewd door twee studentes over het cultuurbeleid van Amsterdam voor scholen. Ik ben tevreden. Ze doen het wel goed hier in de stad. Wij mogen gratis naar een museum en worden ook nog gebracht en gehaald.

Het dak van het Scheepvaartmuseum is geweldig. Dat alleen al is een hele goede reden om er eens naar toe te gaan.

Dan begint onze rondleiding die gegeven wordt door een heel aardig meisje met een handpop van een rat.

 De kinderen luisteren aandachtig. De helft van de les mislukt omdat de apparatuur het niet doet (de film die we zouden kijken en de projector om onze gemaakte tekeningen te bekijken) maar de juf van het scheepvaartmuseum pakte het goed op en nam ons mee naar het grote VOC schip dat buiten lag en ze vertelde allemaal verhalen over de hygiëne op het schip (poep en pies-verhalen doen het altijd goed bij kleuters).

http://www.arjenschmitz.com

Woensdag 25 november:

06.45 uur: Hoera, het is gelukt. We hadden Louis en Ole gisteren streng toegesproken over dat ze pas hun bed uit mochten komen als ik op was (dus na half zeven). Ik hoorde ze wel al maar ze bleven heel netjes op hun kamer. Toen ik ze net ging halen lagen ze heel gezellig samen in Louis bed te kletsen.

11.35 uur: De kinderen in de klas zijn druk. Ze hebben sinterklaas in hun bol en het weer werkt ook niet echt mee. Kinderen zijn namelijk net hondjes. Ze moeten uitgelaten worden. Even lekker rennen en dan kunnen ze er weer tegen. Ik laat ze maar een beetje. Ze bouwen stoomboten en maken slingers voor Sinterklaas.

22.32 uur: ik hang op de bank en kijk naar de film: Road to Perdition. Iedereen gaat dood. Maar ik ben te moe om ermee te stoppen dus ik kijk de hele film af. Morgen ben ik vrij. Sinterklaascadeau’s kopen.

wordt vervolgd

2 reacties

 1. Jits succes metje gelovigen! Nog een ruime week!
  Daarna op naar kerstmis en een wemverdiende vakantie!!vakantie!!!
  Liefs van AnneMarie enJohn iit NY bij nicht.
  Paris, Nruxelles even ver weg..

  Like

 2. Een zwaar beroep en die verwarming, lijkt wel ontzettend te horen in ons kikkerlandje, bij mij of ons was dat ook altijd iets, in de zomer zaten we te zweten want de verwarming was weer gemaakt en in de winter mochten we onze jassen niet aanhouden maar zaten vaak te bikkelen van de koude omdat de verwarming het weer eens niet deed, hahaha Ja echt hoor 😉

  En per leerling 30 vragen invullen voor een rapport, hoe vaak moet je dat doen zo tussendoor, jeetje mina… dat doe je thuis al niet als het niet hoeft…..

  Scheepvaartmuseum, ja staat ook weer op mijn lijstje, toen ik nog op de Helmersschool zat, gingen wij heel vaak naar het Tropenmuseum, dat was altijd zo leuk, één keer Scheepvaart gedaan en de rest zaten we vooral in Artis op de kinderboerderij voor lessen, als er nog heel veel tijd over was, mochten we ook nog wel een rondje park, hahaha

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s