Sweet memories

De muziek waar je de meeste feeling mee hebt is vaak de muziek uit je jeugd. Het roept niet alleen een tijdsbeeld op maar ook het gevoel wat je toen had. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik, toen ik 10 was, Top Pop ging kijken en naar de radio luisterde en dan echt heel blij werd van sommige liedjes en shagerijnig van anderen.

Nu heb ik iets ontdekt wat erg leuk is om de muziek uit een bepaald jaar weer even terug te brengen. Je gaat naar You Tube, en tikt in; the best songs of (en dan een jaartal). 1984 bijvoorbeeld vindt ik een leuk jaar.

Wat veel lelijkheid ook he? Maar dat vinden we nu. Toen vonden we dat te gek. Bijvoorbeeld 1986.

Of ook altijd leuk, kijken welke nummers er gedraaid werden in je geboortejaar. En daar werd ik heel blij van: in mijn geboortejaar stond “No woman, no cry” op nummer 1.

Zo kan je elk jaar van je keuze opzoeken. Wel jammer is dat deze filmpjes niet Nederlands zijn, dus sommige nummers waren hier geen hit en anderen (zoals Doe Maar) staan er niet in. Maar toch; leuk tijdverdrijf voor na Downton Abbey vanavond.

 

 

 

 

Eén reactie

  1. hahahahaha ja allemaal bekend bij mij, ben dan ook lees ik nu, een paar jaar ouder 😛 Dit doe ik heel vaak, gelukkig waren mijn ouders en nog natuurlijk, ook best van de muziek en toppop stond elke week aan, later werd dat Countdown, waar ik zeker van ben dat jij dat ook gekeken hebt met Adam Curry en later Simone Walraven, lol…

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s