The Brick Testament

het laatste avondmaal

Ik heb nu een website ontdekt (eigenlijk Tobias, maar ja)… Het heet The Brick Testament. De bijbel is uitgebeeld in Lego. Er worden meer dan 300 Bijbelverhalen verteld in 3600 illustraties. adam en evaVan hoe god in 7 dagen de wereld schiep, via Adam en Eva, naar de ark van Noach en het hele verhaal van Abraham en zijn vlucht uit Egypte. En dit is dan alleen nog maar het boek Genesis.

Ik ken de bijbel helemaal niet goed. Als kind vond ik de kinderbijbel wel heel interessant en ik heb er in mijn leven al best een aantal gelezen, maar verder dan de kinderbijbel ben ik niet gekomen. Ik ben ook totaal niet gelovig en ook niet met geloof opgevoed maar ik vind het wel hele mooie verhalen. En soms ook behoorlijk gruwelijk zoals het verhaal van Sodom en Gomorrah waarin Lot twee Engelen te logeren krijgt. De rest van het dorp komt dan voor het huis staan en eist van Lot dat hij zijn gasten naar buiten stuurt zodat de hele bevolking hen kan verkrachten. Lot zegt: neem dan maar mijn enige twee maagdelijke dochters, maar die mannen (hij weet natuurlijk niet dat het engelen zijn) krijg je niet. God steekt dan eerst de hele bevolking de ogen uit zodat ze allemaal blind zijn en niet kunnen zien dat Lot en zijn familie vluchten en dan steekt hij de hele boel in de fik, zodat alles en iedereen in vlammen opgaat. Lot en zijn familie mogen niet omkijken naar al die gruwelijkheden maar Lots vrouw doet dat wel en verandert pardoes in een zoutpilaar.

31_gn03_16De wijsheden die sommige mensen uit de bijbel halen zijn discutabel, maar het voert te ver het daar hier over te gaan hebben. Als is dit stukje ook wel behoorlijk erg.

De toren van Babel die ervoor gezorgd heeft dat we op aarde allemaal verschillende talen spreken.
De toren van Babel die ervoor gezorgd heeft dat we op aarde allemaal verschillende talen spreken.

Verder dan Genesis ben ik nog niet gekomen want je kan uren op deze site kijken en juist het knullige ervan vindt ik enorm grappig. De teksten die eronder staan zijn de echte Bijbelteksten (in het Engels). En waarschijnlijk echt Amerikaans (vind ik ook alweer heel grappig), staan er ook waarschuwingen:

      CONTENT NOTICE –
The Bible contains material some may consider morally objectionable and/or inappropriate for children. These labels identify stories containing:

= nudity  = sexual content 

= violence   = cursing

dit alles is al in 2003 (ja ja, ik probeer ook niet om actueel te zijn) gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Brendan Powell Smith, ook wel “The Reverend” genoemd, ook een Atheist. Nu werkt hij aan een geschiedenis boek, ook weer in Lego.

 

4 reacties

  1. hahahahaha ja hier dus dito, ben bijbelloos en geloofloos opgevoed maar mijn tante had wel een kinderbijbel die ik ooit gelezen heb als kind ergens, de toren van babel vond en vind ik een heel mooi verhaal. Spraakverwarring en zo’n 8 jaar geleden denk ik, vertelde mijn beste vriend mij over Susanna en de Ouderlingen, ik ben zelfs geschilderd door oa Rembrandt, als je weet dat mijn voornaam Suzan is, lol… wat Lelie betekent in het Hebreeuws, dat wist ik wel al heel lang, maar dat verhaal dus niet… en als ik dat verhaal lees van Susanna, denk ik… ja… zeer herkenbaar… in grote lijnen dus wat haar overkomt. 😉

    En het Hooglied gaf hij mij, ook zo mooi!

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s