Riverboat Soul

“Riverboat Soul” dat is hoe Pokey Lafarge zijn eigen muziek omschrijft. Klinkt goed he? Dus eerst maar even luisteren naar dit nummer (en niet uitzetten voordat de drie minuten om zijn want dan wordt het pas echt leuk!)

Nou ben ik eigenlijk totaal geen fan van Amerika, van country blues,folk of Ragtime. Ik heb er zelfs best een behoorlijke hekel aan. Daarom probeerde ik gisteren ook de hele avond te voorkomen dat Sil (mijn schoon-tweelingbroer) Pokey opzette. Maar aan het einde van de avond streek ik met mijn hand over mijn hart. (Ik heb namelijk een abonnement op Apple Music, dat is een app op je telefoon die je toegang geeft tot eindeloos veel muziek. Kost wel 9,95 per maand maar ik ben het nu nog gratis aan het uitproberen.)  Dus tijdens het klaverjassen (ja ja, dat doen mensen van 40 op zaterdagavond) draaiden we verzoekplaatjes. En dit is toch wel erg swingend en vrolijk.

Ook leuk om nog wat andere YouTube clipjes te bekijken van deze Amerikaanse zanger die er uit ziet en klinkt alsof hij in de jaren 30 deze muziek maakte. Deze bijvoorbeeld, zelfs met een echte clip erbij.

Of deze instrumentale. Gewoon omdat die solootjes zo leuk zijn.

Met dank aan Sil dus.

2 reacties

  1. Oh heerlijk dit, doet mij meteen aan New Orleans denken, hahaha ja ik hou er zeker wel van op zijn tijd, ga je van dansen, nu ook, zelfs in mijn stoel gaan de heupen bewegen en je wordt er zo vrolijk van 😀

    Dank voor het delen!
    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s