Huize Glory

Bij gebouwen heb ik iets anders dan bij mensen namelijk: hoe ouder en vervallener, hoe beter. Mijn fantasie slaat dan gelijk op hol. Niet dat ik nou zo’n enorme klusser ben. Want dat ben ik helemaal niet. Maar ik zie allemaal mogelijkheden om er iets heel moois van te maken. Nu ben ik verliefd geworden op landgoed huize Glory, een heel oud gebouw met toren op de top van de hoogste duin van Bergen aan Zee.
  Er zit een hotel en conferentieoord in en je kan er ook gewoon iets gaan drinken of eten binnen of op het mooie terras met uitzicht op de Noord-zee.   Buiten hebben ze er een speelbos met kronkel paadjes, schommels een hangmat en een leuk speelhutje.   En ook binnen is een aparte speelkamer voor de kinderen.   Ze hebben het van binnen wel heel mooi opgeknapt.

 Er staat ook nog mooie kunst.

    Maar het pronkstuk van villa Glory is toch wel de toren en die is echt heel erg vervallen, maar dat vind ik juist weer heel charmant.       Mijn tip voor vandaag is dus: ga eens een dagje naar Bergen aan Zee. Huur een fiets op het station van Alkmaar of in Bergen, fiets door de duinen, neem een duik in de Noordzee en ga lekker eten bij villa Glory. Je kan hier natuurlijk ook gaan slapen maar dat is niet heel goedkoop. Ze hebben wel goede last-minute aanbiedingen voor kamers met korting.

Tot slot: als je een kopje thee bestelt krijg je er dit envelopje bij. Ik hoop dat je kan lezen wat er op staat. Het is waarschijnlijk de bedoeling dat je er een fijn gevoel van krijg maar ik voel me eerder schuldig dat ik hier in Nederland op een fijn terras zit te genieten terwijl die vrouwen daar in Sri Lanka voor een hongerloon zwoegen in de regen.

7 reacties

  1. Ziet er inderdaad prachtig uit, dat Huize Glory. Daar ga ik volgende keer heen! Je haar is ontzettend leuk, Jits. Je wordt er wat zachter van en ook jonger. Het heeft altijd iets hupsch, vind ik, korter haar en vooral als het los is. Bovendien is het goed om weer eens wat anders te doen. Hier een enorme regenbui. Het zwembad in één klap weer vol. Allemaal leuke dingen hier. Dit weekend vrienden uit Nederland en morgen een filmavond bij FransEngelse vrienden. Xxxx Renee

    Sent from my iPad

    Like

  2. Dat ziet er prachtig uit, maar dat briefje vind ik een beetje raar inderdaad, maar goed…. misschien doen ze het erom inderdaad, alsof jij er iets aan kunt doen in je eentje of zelfs met zijn allen… hotel zou dan elders zijn thee moeten inkopen denk ik dan…

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s