De boom is alweer vergeten

Veel mensen hebben me de afgelopen dagen gevraagd wanneer ik nou een blog ga schrijven over hoe de tuin er uit ziet nu de boom weg is. Maar echt interessant is dat niet want nu hij weg is, ziet het er uit alsof het altijd al zo geweest is.

 Een beetje zoals mensen met lang haar die hun haar afknippen. Al na een paar uur weet je niet meer hoe ze eruit zagen met lang haar. Of zoals mensen met een bril. Als ze hun bril even afzetten ziet het er heel raar en kaal uit, maar al na een paar dagen ben je eraan gewend en vergeten dat ze ooit een bril gehad hebben.

Zo is het ook met de boom. Hij is weg en het ziet er volkomen normaal uit. Alleen de stam doet je er nog aan herinneren hoe het ooit was.

 De tuin is er wel een stuk lichter door geworden en ook lijkt het ruimer. Veel bloemen en planten zijn plat gewaaid of door de vallende boom op de grond gedrukt. Hopelijk gaan ze vanzelf weer rechtop staan dacht ik, gezellig borrelend met alle mensen die ik al drie weken niet gezien had.

4 reacties

 1. Ik heb in mijn hele leven 3 bomen die op een vaste plek stonden geveld zien worden, maar dan met zaag en zo, dus bewust, en ik heb er nooit aan kunnen wennen… Ik mis de boom voor mijn slaapkamer raam nog steeds!

  En toen de appelboom weg ging bij mijn opa en oma, pffffffffffffffff ik zie het nog voor me! Ik snap het wel, haha maar toch, en als laatste de berkenboom in de voortuin bij mijn opa en oma, snapte ik ook wel, maar ik heb het altijd vreselijk gevonden… ja nou ja, mijn opa en oma zijn er niet meer, dus alles is zo ie zo anders nu daar…

  X

  Like

  • Dat begrijp ik ook heel goed hoor. Zou ik ook hebben maar dit was blijkbaar geen heel speciale boom. Toen ik hoorde dat er een boom was omgewaaid dacht ik: als het maar niet mijn appelboom is. Dat zou ik echt heel erg vinden.

   Geliked door 1 persoon

   • haha ja ik snap het, dit keer met storm zijn er hier heel veel bomen omgewaaid maar die doen mij ook weinig, stonden niet voor mijn raam 😉

    Like

 2. Ha Jits, Wat is de tuin mooi, met die hele groep Hemerocallissen/daglelies. En het feit dat het er lichter is geworden, is toch een voordeel van het nadeel dat de boom gesneuveld is. Hier regent het. Wij zijn heel blij, er valt behoorlijk wat sinds twee dagen. Was hoognodig voor de tuin, de potager en vooral ook het gras voor de schapen. En het begon dag nadat jullie waren vertrokken, dus dat kwam ook goed uit. Nou, ik kan nu goed volgen hoe het met jou en de jouwen is, dus dat is heel prettig. Goed weekend en geniet in Winssen, met Annalies en Hans. Leuk als ze haar verjaardag daar viert, dan komen er altijd veel Van Ovens. Ik heb net een heel mooi schilderij gekocht, in de galerie van Clèrmond en JeanPat, maar het is van een zwitserse, Agnès Mader, bomen en heel lumineux. Ik vind het heel stom dat we jullie niet mee hebben genomen naar de galerie, want die is echt mooi, vooral veel moois van JeanPat. En er was ook een heel goeie expo in Alan, van alle dochters/nichtjes van Clermonde en JP. Helemaal iets voor jou en Tobias, met heel veel beesten. Schilderijen, tekeningen en drukwerk en ceramiek. Wij hebben verschillende dingen van die 4 vrouwen, oa dat kleine ding met uitgeknipte beesten etc. Dat links van de afwasmachine hangt. Ik denk dat Tobias ook die soort dingen zou kunnen maken. Volgende keer dus. Dikke kus voor jullie vieren Renee

  Sent from my iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s