Fietstocht rond La Bastide de Serou

We zijn verhuisd naar de camping van La Bastide Serou. We zitten hier in een heel krakkemikkige stacarvan, maar daar ga ik later meer over vertellen. Nu eerst over onze eerste fietstochtje hier. Om Labastide Serou heen.


Vanaf de camping fiets je langs een mooie weg en langs een manege naar het begin van de fietstocht: een klein paadje langs het riviertje de Arize.  Je komt langs kleine sluisjes, oude windmolens en mooie tuinen. Dan door de velden om het dorp heen.

   Na een tijdje kom je bij de “Tour de Loup, een groot gebouw uit de 13 e eeuw gebouwd door de graaf van Foix.

Wij stapten daar even af en liepen het pad naar boven.  Maar je kon er niet echt in want er woonde iemand vlak naast die het geloof ik gewoon als schuur gebruikte.

   Daarna kom je bij een autoweg. Vanaf hier gaat de fietstocht verder over de “Voie verte” . Dit is een fietspad over een oude spoorlijn heen. Een groot voordeel want daardoor ga je nooit echt stijl omhoog of naar beneden. Je fietst ook over oude spoorbruggen en langs oude stationnetjes. Na zo’n 4  kilometer kom je weer bij Labastide Serou waar je bij het plaatselijke café een koel drankje kan drinken. Maar je kan natuurlijk ook je eigen gesmeerde bammetjes eten bij een van de vele picknickplaatsen langs de route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s