Nare insecten

Positivo’s. Het kan enorm irritant zijn, vinden sommige mensen. Dus, tegen mijn natuur in, nu maar eens een negatief stukje over deze vakantie. En zo moeilijk is dat nou ook weer niet want ik heb een enorm slechte nacht gehad. Zo’n nacht waarvan je hoopt dat hij snel voorbij is, maar die eindeloos lijkt te duren.

Ik slaap hier in een heerlijk groot bed samen met Tobias in het Musee. De kinderen liggen in het grote huis. Heerlijk rustig is dat, vooral s ochtends.

Het enige nadeel aan ons huisje is dat het vol met beestjes zit. Eerst alleen de vliegen, maar nu ook muggen en steekvliegen. En daarvan krijg je dus zo’n slechte nacht.

Het gezoem rond je hoofd in combinatie met de hitte waardoor je je dunne Zomerdeken liever afwerpt. Dan maar midden in de nacht uit bed om meer insectenspray op te spuiten. Weer in bed wordt ik toch nog gestoken. Weer eruit om een laken te zoeken wat je helemaal over je heen kan doen. Steken die rotbeesten gewoon in je vingers. Voor de zoveelste keer op de klok kijken om te ontdekken dat het pas 03.35 uur is. Ik heb het toch echt wel nodig om nu in slaap te vallen, denk je, zeker omdat je er pas om 1 uur in ging omdat het zo’n gezellige avond was, de wijn zo lekker en de sterren zo mooi.

Maar het gezoem blijft maar door gaan. Dan toch maar het licht aan gaan doen om op muggenjacht te gaan? Maar Tobias ligt zo lekker te snurken en het plafond hier is zo hoog dat je ze toch niet kan vinden. Dan maar weer onder de lakens kruipen en hopen dat de muggen ook gaan slapen.

Om 07.30 ben ik echt wel weer wakker. Macht der gewoonte. Uiteindelijk toch nog in slaap gevallen. Nu lichtelijk gebroken en vol met bulten. Ik kan het namelijk niet laten om te krabben. Het jeukt enorm en als ik 1 bult weet te negeren, begint er wel weer een andere op te spelen. Ik zie er ook niet uit want vertoon namelijk een licht allergische reactie tegen insectenbeten. De bult wordt dik en rood en na een tijdje komt er ook wat vocht uit (gadverdamme, nu wordt het wel een wat vies verhaal).

Vandaag alle ramen dicht houden en vavond toch maar een goede muggen/vliegenjacht houden voordat de duisternis invalt. En verder het gelaten over je heen laten komen.

3 reacties

 1. ik klik wel like, maar dat is het niet natuurlijk. Ik heb gelukkig een grote plafond ventilator boven mijn bed hangen, wat ervoor zorgt dat het meeste gespuis weg blijft, maar ook ik zit weer onder de wondjes op dit moment, en geen idee waarom, heb alles op tocht staan, ventilatoren aan om ze weg te houden, en dan toch nog, hahaha

  Mijn dochter heeft dezelfde reacties op een mug, haal een fles azijn, liefst gele en dan alle wondjes mee verzorgen, met keukenzout kan ook, gewoon wat op je vingers en of een bergje in je hand en dan wat nat maken en smeren die handel. Zo ontsmet je de wondjes snel en haalt de jeuk weg, beiden kan ontzettend even prikken maar je voelt de jeuk wegtrekken!

  Tot je een goeie zalf hebt gevonden om ze mee te verzorgen, dit is ehbo tip 1 en 2 😉

  Sterkte!
  X

  Like

   • Dan is mijn advies, voor je het zalfje gaat smeren om eerst schoon te maken met of watje – azijn of met wat zout en water en goed scrubben gewoonweg, en daarna het zalfje erop, dan werkt het dubbel 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s