Het eco- toilet 

Mijn kinderen zijn, net als alle kinderen, dol op poep en pies-grappen. Het poep- en piesmenuet van Hans Dorrestijn vinden ze dan ook helemaal het einde. Louis kan het helemaal uit zijn hoofd voordragen en Ole roept dan vooral heel hard: hanenpikkelullie, poepjanknor!

Vandaag ontdekte we er een filmpje van op YouTube.

Over poep en pies gesproken: de eigenlijke reden dat ik dit filmpje nu op mijn blog zet is omdat ik een stukje wil schrijven over de wc hier.

We hebben hier in ons huisje namelijk een eco- toilet. Dat is een wc die niet kan doortrekken.

  Er zit een zak in en elke keer dat je geplast of gepoept hebt leg je daar een speciaal papiertje op, dan giet je er wat water overheen en drukt het aan met een speciaal daarvoor bestemd ding .  Er is een ventilatiepijp naar buiten en alle vloeistof loopt ook door naar buiten. Na een week moet je de zak wel legen op een plek in de tuin. En na een tijd heb je dan weer goede mest.

Dit is de gebruiksaanwijzing van de Nonolet, want zo heet dit ding. 

Nou ben ik best wel een tut op wc-gebied, maar dit werkt echt prima. En zelfs met dit warme weer ruik je niets. Dus de tip voor vandaag: koop een Nonolet. (Alleen niet geschikt voor mensen in de stad zonder tuin)

3 reacties

  1. […] ik heb hier boven op de berg mijn eigen huisje, het musee genaamd. Buul en Renee zijn vertrouwd dichtbij en elke dag lunch en dineer ik, heel gezellig, samen met hen. de rest van de tijd ben ik in mijn eigen huisje, ik lees veel, denk diepe gedachtes (dat wil wel met zo’n uitzicht), maar ook vaak denk ik juist niet na maar ben ik  met de hond Kas aan het wandelen, snoei ik een struikje in de tuin, of houdt ik me bezig met de kachel of het eco toilet, zie oude blog […]

    Like

  2. […] koekjes en vooral Yop (een soort van yoghurt-aardbeiendrankje) en de gebruiksaanwijzing van het Nonolet wat ze hier hebben. Ik zit zoveel mogelijk lekker voor het huisje met uitzicht op de bergen en […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s