Frozen

ik ben er niet trots op maar ga het hier toch vertellen: Gisteravond, nadat de kinderen naar bed waren en wij ons hadden gesetteld op de bank hebben Tobias en ik naar de film Frozen gekeken.  En we vonden het fantastisch. Over de redenen dat we die film gingen kijken later meer.

Maar eerst even voor de onwetenden onder ons: Frozen is een Disney tekenfilm, alweer uit 2013. het gaat over twee zussen. Het zijn prinsesjes in het koninkrijk Arendelle. De oudste (Elsa) heeft toverkracht en kan met haar handen alles om haar heen veranderen in sneeuw en ijs. Dit tot groot plezier van de jongste (Anna). Ze spelen veel samen totdat het toveren op een dag mis gaat en Elsa per ongeluk Anna’s hoofd raakt. Hun ouders brengen Anna snel naar de trollen die har nog kunnen genezen. Maar hierdoor is Anna’s geheugen gewist en weet ze niets van de toverkrachten van haar zus. De trollen vragen de koning en de koningin om de krachten van Elsa te verbergen voor de buitenwereld en ook voor haar zusje. Hierdoor leven ze voortaan allebei een apart bestaan in hetzelfde gesloten kasteel.

Na een ongeluk op zee sterven de ouders en wordt Elsa koningin. Eindelijk wordt het kasteel geopend en op het bal ontmoet Anna een mooie prins  (Hans) waar ze meteen verliefd op wordt en zelfs meteen mee wil gaan trouwen. Elsa keurt het af, omdat ze Hans nog niet kent, de zussen krijgen ruzie en alle aanwezigen zien de toverkunsten van Elsa en bestempelen haar als een gevaarlijk monster. Ze bevriest, ook weer per ongeluk, het hele koninkrijk en vlucht naar haar eigen ijspaleis.

Dan even heel snel de rest van de film: Anna gaat haar zoeken en wordt daarbij geholpen door Kristoff (ja ja, tussen hen ontstaat natuurlijk langzaam echte liefde, maar dat hebben ze niet in de gaten), zijn rendier Sfen en de sneeuwpop Olaf. Hans blijkt slecht te zijn en alleen een daad van “echte liefde” zorgt ervoor dat alles weer goed komt.

Nu over onze beweegredenen om deze film te krijgen. Ik heb in de klas allemaal meisjes van vier en die zijn allemaal enorme fan van Frozen. Ze lopen de hele dag in Frozen- jurken, spelen buiten het verhaal na, zingen heel hard “Love is an open door” en praten steeds over of ze die dag Anna of Elsa zijn. Als hun juf wil ik toch eigenlijk weten waar ze het over hebben. Ik had al een aantal keer aan Louis gevraagd of hij samen met mij Frozen wilde kijken maar echt enthousiast was hij daar niet over en hij had hem al twee keer op school gezien.

Tobias bleek hem ook te willen zien. Hij zei: vanwege artistieke interesse maar toch eigenlijk ook vooral omdat hij de versie van “Let it Go” van Jimmy Fallon zo leuk vindt.

En dus keken wij op onze vrijdagavond samen een film die vooral erg wordt gewaardeerd door meisjes van 4. En je kan er van alles over zeggen (eigenlijk is het een draak van een film) maar vermakelijk is hij wel. Gebruik gewoon uw kind of kleinkind om hem zonder gene te bekijken. Of rook van tevoren een ‘pretsigaret’. succes verzekerd.

6 reacties

  1. Whaaaaaaaaahahahaha ja ik had dus hetzelfde, ik dacht echt, is dit het nu? Errug langdradig, maar voor de 4 jarigen snap ik het wel, zelfs mijn dochter kraakt hem af en ze is nog altijd met haar 23 Disney fan 😉 Doe ons Kiezer Kuzco maar, welke hier nooit in de bios is geweest en eerder neigt naar ‘voor volwassenen lekker dubbel’ hahaha

    Ik hoorde er dus ook veel over, moet je zien, bla.. … toen kreeg ik Netflix…. hmmm ja… 😀

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s