Buiten spelen

ik ben met Louis en Ole voor een paar dagen bij mijn moeder in Winssen. 

De kinderen zijn de hele dag buiten aan het spelen. Ze maken hutten, zoeken paardenbloemen en fietsen, steppen en skelteren het pad op en af.

 Dat deed ik als kind ook allemaal.  En nu ik zo mijn eigen kinderen zie spelen denk ik eraan hoe het vroeger was. Saar, Thomas en ik waren altijd buiten. We scharrelde over het weiland om uitgebloeide paardenbloemen te zoeken.

We klommen in bomen.

 Gingen appels stelen in de boomgaard  van de buurman.

Of rommelden gewoon wat rond.

Een kabelbaan hadden we toen jammergenoeg nog niet. Maar wel al die ruimte. 

Als er kinderen bij ons kwamen spelen moesten ze altijd eerst naar huis om oude kleren aan te doen. Dat vonden wij  echt heel erg stom.  Maar we werden ook altijd behoorlijk vies. Vooral als we slootje gingen springen eigenlijk.

Ik ben blij dat Ole en Louis dit nu ook meemaken. En alles ziet er natuurlijk vooral mooi uit door de bloesems en het frisse lentegroen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s