en dan nu eindelijk wat tips voor een leuker leven

De laatste tijd heb ik mijn lezers een beetje in de kou laten staan. Mijn blog heet “Jitstips”. Met als ondertitel: Tips voor een leuker leven. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik dacht dat bijna alles kan bijdragen aan een leuker leven en je dus stukjes kan schrijven over wat je maar wilt. zo’n beetje als de recenciekoning op de achterkant van de Volkskrant. Die schrijven ook over van alles wat ze leuk vinden maar ze maken overal een recencie van. Slim bedacht he? En het zijn ook echt leuke stukjes. Jammer genoeg zijn ze er nu net mee gestopt. Maar je kan nog wel al hun stukjes lezen op hun site. www.recensiekoning.nl. (dit is trouwens wél een tip).

maar soms heb ik gewoon zin ergens over te schrijven en dan voelt het een beetje nep om daar een tip aan te verbinden. U kunt zich hierdoor misschien ietwat genaaid voelen, en dat begrijp ik, en daarom zal ik in dit stukje proberen drie tips voor een leuker leven te geven, die ik helemaal zelf bedacht heb en niet van het internet heb geplukt.

tip 1: Werk, maar niet te hard

naamloosWerken is goed en ook heel belangrijk maar het moet niet je hele leven gaan bepalen. Er is nog meer in het leven. Zorg dat je daar ook tijd voor hebt.

Tip 2: Zorg voor genoeg buitenlucht en licht

zon
Mensen in landen waar het het grootste gedeelte van de dag donker is, zijn niet voor niets depressief. Zorg ervoor dat je elke dag in ieder geval een uur naar buiten gaat. Je kan dit ook best combineren met de dingen die je toch al moet doen. Ben je thuis met je kinderen, ga dan met ze buitenspelen. Wil je sporten, ga dan wandelen, fietsen of desnoods hardlopen. Lees de krant in de zon, als dat mogelijk is.

tip 3: Waardeer de kleine dingen in het leven

aandachtVoordat ik naar bed ga, ga ik altijd nog even kijken bij mijn slapende kinderen. Ik leg de deken over Ole heen, geef Louis een kusje op zijn voorhoofd, ik kijk nog even naar ze en bedenk hoe leuk en knap ze zijn en dan doe ik zacht hun kamerdeur dicht. Daardoor ga ik zelf met een gelukkig gevoel slapen.

Dit werkt voor mij, maar je kan dit soort geluk halen uit allerlei kleine dingen: je partner die je een kus geeft, een opmerking van een vriend, een mooie foto op een reclamebord, muziek die ze draaien in de winkel, mooie spullen, lekker eten  en zo kan ik nog een hele tijd doorgaan.

Dat was het, voor nu,  wat betreft de tips voor een leuker en gelukkiger leven. Ik kan nog wel een tip geven in de trant van Klazien uit Zalk: Heb je geen make-up afhaalspul meer, gebruik dan baby lotion-doekjes, oftewel billendoekjes. Die doen precies hetzelfde en prikken ook niet in je ogen. Neem dan wel de geurloze van de AH, anders ruik je de hele nacht naar schone babybillen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s