Bed, brood, bad en buffelen

Al een week lang praten de belangrijkste politici van dit moment over de vraag of uitgeproduceerde asielzoekers recht hebben op een minimale verzorging (bed, brood en bad). Van de salarissen die Rutte, Samson, Asscher, en nog zo’n knakker van de VVD deze week met z’n allen verdiend hebben zouden we waarschijnlijk flink wat assielzoekers voor langere tijd van deze basisbehoeftes kunnen voorzien.

bbbIk snap er werkelijk NIETS van, dat de regeringspartijen het in hun hoofd halen hier langer dan een uurtje over te gaan vergaderen terwijl de Raad van Europa heeft gezegd dat Nederland verplicht is tot het geven van “bed, bad en brood”.  Waar hebben we het dan nog over?

Nee, de PvdA en de VVD willen allebei geen gezichtsverlies. Als de VVD te “soft” is , gaan hun rechtse kiezers naar Wilders. Als de PvdA te “hard” is gaan hun kiezers naar de linksere partijen. Maar zou het niet zo zijn dat alle VVD en PvdA- kiezers, door dit oeverloze gezwam, bij hen weglopen?

2647545En waar gaat het nou helemaal over? Van de foto’s van de slaapzalen (die dus eigenlijk niet mogen) wordt je ook niet vrolijk. Mensen zitten echt niet voor hun plezier dagen in een piepklein bootje, achter in een vrachtwagen en weken in afwachting van hun lot. Waarschijnlijk denken ze: een zwervend bestaan in Nederland is altijd nog beter dan geen bestaan in mijn eigen land

Nee, ik vindt het echt schandalig dat een rijk land als Nederland deze mensen niet ietsje beter behandeld tot we ze weer op het vliegtuig zetten. Hadden Rutte en Samson het niet beter kunnen hebben over een wat humaner asielbeleid dan over deze futiliteiten?

Het terrein aan de Tolstraat in De Pijp waar vluchtelingen hun tenten hadden opgeslagen. Het tentenkampje werd dinsdagmiddag op last van burgemeester Van der Laan ontruimd nadat de vluchtelingen daar de nacht hadden doorgebracht. De groep streek op de plek neer nadat zij eerder die dag uit de Vluchtgarage waren gezet.  (Hollandse Hoogte)
Het terrein aan de Tolstraat in De Pijp waar vluchtelingen hun tenten hadden opgeslagen. Het tentenkampje werd dinsdagmiddag op last van burgemeester Van der Laan ontruimd nadat de vluchtelingen daar de nacht hadden doorgebracht. De groep streek op de plek neer nadat zij eerder die dag uit de Vluchtgarage waren gezet. (Hollandse Hoogte)

Eén reactie

  1. Ik zie en hoor weinig nieuws bij eigen keuze. Maar ik zag van de week een stukje RTL late night van 2 mensen die gewoon vluchtelingen in hun eigen huis opnemen, iets wat ik ook wel zou willen doen ergens, maar niet eens MAG bij wet, omdat ik een uitkering heb… het is gewoon niet te geloven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s