de boeken van Jan Klaassen

Jan Klaassen is enorm lui en praat behoorlijk Amsterdams. Hij wil eens lekker naar de televisie gaan kijken en dan mogen de kinderen in de zaal kijken hoe hij televisie kijkt. Hij haalt zijn televisiekast, maar wat blijkt. zijn televisie is verdwenen en nu staan er boeken in zijn kast. BOEKEN!?!? Roept hij met een vies gezicht. “WAT HEB IK DAAR NOU AAN?”

egonDe boekenkast blijkt heel raar te doen. Hij beweegt en volgt Jan Klaasen door de poppenkast. Dan is er ook nog iets met een dierentemmer, een aapje en een draak, maar dat vertel ik niet, anders verklap ik het hele verhaal.

Deze  voorstelling vindt plaats in kinderboekhandel Casperle (aan het Sarphatipark in de Amsterdamse Pijp). Elke laatste woensdag van de maand om 15.30 uur is hier een poppenkastvoorstelling die wordt gegeven door Egon Adel. en het is echt de moeite waard om daar eens heen te gaan. Het verhaal is lekker simpel, de kinderen schreeuwen er door heen en mogen altijd reageren, maar het is vooral heel erg grappig. Niet alleen voor de kinderen,  zeker ook voor hun ouders. Ik betrap mezelf er steeds weer op dat ik keihard aan het lachen ben en dat ik eigenlijk het liefst met de kinderen mee zou willen schreeuwen: KIJK UIT JAN KLAASEN!!! HIJ STAAT ACHTER JE!!!!!!

BOEKEKKASTDe poppenkast waar Egon mee speelt is gemaakt van twee koffers, een wasrekje en een overhemd. Ook de poppen worden zelf gemaakt (door zijn vriendin Jannemaaike) en zien er fantastisch uit. Zo heeft Katrijn als knotje gewoon een echt bolletje wol op haar hoofd. En bij deze voorstelling vond ik vooral het boekenkastje helemaal te gek. Hierin staan boeken als nooit meer slapen, de idioot, de Ikea-gids en 50 tinten grijs.

Egon Adel geeft ook nog poppenkastvoorstellingen op allerlei andere plekken zoals Tun Fun of Artis en vanaf 10 mei is hij (bijna)elke zondag te zien in de poppenkast op de dam.

Hiernaast werkt hij ook nog voor de PVDA, dan niet als poppenkastspeler gelukkig, geeft hij lessen theater-zwaardvechten aan kinderen in het park en heeft hij zelf ook drie kinderen. Hij is een vriend van ons, maar ik schrijf dit stukje verder geheel onbevooroordeeld, want ik vindt hem echt heel goed. Wil je lezen wanner hij optreedt,  kijk dan op zijn website

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s