Maak dan maar je eigen eten

Mijn oudste zoon Louis is als het op avondeten aankomt niet bepaald een makkelijke eter. Hij houdt niet van door elkaar heen gehusseld eten, niet van stukjes in het eten en hij vindt van alles niet lekker. Dit zorgt er bij het avondeten vaak voor dat het niet zo gezellig is bij ons aan tafel. Dat willen we dan weer niet (eten moet iets fijns en gezelligs zijn) en daarom zien we veel door de vingers. Krijgt hij wel een bakje tomaat en komkommer want dat eet hij tenminste wel. Maar echt gezond is hij niet en ook graatjemager dus steeds weer denken we na over oplossingen om hem meer te laten eten (streng zijn, negeren, alles door de blender, de als… Dan- methode). Maar eigenlijk helpt het allemaal niet. Gelukkig houdt hij veel van fruit, brood en ontbijten. Maar nu heeft Louis iets bedacht. Namelijk: zelf koken. Hij heeft een eigen kinderkookboek waar hij ook heel vaak in zit te lezen. En hij maakt van alles met Tobias. Zo hebben ze de afgelopen twee weken al appeltaart, worstenbroodjes, rozijnenkoekjes en gevulde eieren gemaakt. En vandaag bladerdeeg-peren taartjes. Eerst een boodschappenlijstje maken. Na het boodschappen doen de taartjes maken. En dan na het eten een lekker zelfgemaakt toetje. Langzaam hopen we hem zo meer naar het warme, hartige eten te sturen. Kan hij lekker zelf kiezen en hopelijk ook eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s