het Fantastische Kinderfilmfestival

Ook vandaag kom ik weer met een uit-tip voor met de kinderen. Het is tenslotte voorjaarsvakantie

naamloosIn het EYE is nog deze hele week en ook volgende week woensdag het fantastische kinderfilmfestival met films als Buurman en Buurman, Apenkool, Mijn mama woont in Amerika, de malle stad  en Emil en Ida van de Hazelhoeve.  De films beginnen tussen 10.30 en 16.15 uur. Er zijn films voor verschillende leeftijden.

Voor of na de film kunnen de kinderen spelen in de werkplaats van Krak & Mik: “Het thema van dit jaar is bouwen, timmeren en klussen in ‘Werkplaats Krak & Mik’. Kinderen kunnen hier spelen, ontdekken en experimenteren met al hun zintuigen. Ze timmeren tik, tok, tak, zelf een houterige stop-motion film in elkaar, bouwen met trappetjes en doeken een eigen tentje en verven als ze honger hebben gekregen van al dat gesjouw en gebouw,één, twee hupsakee, hun pannenkoek met een dikke laag  jam.”

Vooral de werkplaats vond ik erg leuk. Louis heeft met zijn vriend getimmerd, muziek gemaakt, een hut gebouwd een pannenkoek gemaakt en met een machine een appel geschild, ontboord en in stukken gesneden, geknutseld met Play-mais en tandenstokers en een stopmotionfilmpje gemaakt. En ondertussen zaten de moeders gezellig te kletsen in het mooie café  waar ze ook nog eens lekker eten hebben en een heel mooi uitzicht.

Dan nog even de film: Wij gingen naar “Mijn mama woont in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet””. Wat een enorme klote-film is dat. Ik wond me er echt over op. Alle personen in de film doen onaardig tegen elkaar, kinderen zeggen steeds dingen als: “Ik sla je in elkaar, sukkel” , Opa en oma rijden met opzet tegen de auto van de vader aan, school is verschrikkelijk, zijn moeder is dood en vader altijd aan het werk en dan wordt er ook nog even uitgelegd dat de Kerstman niet bestaat.

Veel van de andere films lijken me wel heel leuk hoor. Wij hadden dit niet goed genoeg uitgezocht (hij draaide op een mooie tijd) en ik ging er ook wel een beetje vanuit dat de mensen die een selectie maken voor de films op zo’n festival daar goed over nadenken.

Als afsluiter wel nog even de trailer van de film waar je dus niet naar toe moet gaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s